Начало \  За Ути
Интереси

Интереси

Ути има три любими хобита – лов, гмуркане и сноуборд. Обича също пътешествията и разнообразието от развлечения.
Ути е почитател на всички спортове, изключително заинтересован е от съзтезателния елемент в баскетбола, снукъра, тениса.

Неговото най-любимо хоби е ДОБРАТА КОМПАНИЯ. Определя се като "ЛОВЕЦ НЕ НА ТРОФЕИ, А НА ПРИЯТЕЛИ!"

 • Пътувания

  Ути обича да пътува, по всякакъв повод. Често съвсем неочаквано събира багажа и потегля с приятели в пътешествие с екзотична, и изследователска мисия. Участвал е в турове до края на света и до неговия център. "Човек трябва да пътува, за да научи повече за себе си и за света!" - това е философията, която следва чаровният водещ. Обича и екстремните пътувания, които свързва с другото негово хоби "Лов и риболов". Често ги съчетава с кулинарните си пристрастия, като най-важно за него са хората, с които ще се озове и пребивава на тези далечни от дома кътчета.

  виж още...
 • Гмуркане

  Ути се е гмуркал на различни места по света – от водите около п-в Камчатка, водите край Карибите, до незабравимите и богати на впечатления и потайности води на Червено море. Естествено гмуркал се е в Средиземно море и в Черно море. Едно от най-страшните гмуркания, Бъчваров осъществява с приятели на специален дайвинг курс в Судан, на мястото, където е потънал 153 метровият кораб Умбрия, в Порт Судан. Тази легенда от Втората световна война е била натоварена с различни стоки от пристанищата на Генуа, Ливорно и Неапол, в подкрепа на италианските части. Не е тайна, че всъщност кораба Умбрия е бил натоварен с 360 000 бомби, 60 кутии с детонатори, коли, мотоциклети и други стоки с обща стойност 8.600 тона.

  На 9 юни, в близост до Порт Судан, екипажът на противниковият кораб на Нейно Величество„Гримсби”, принуждава „Умбрия” да не вдига котва. Бойният круизер „Леандър” (отново на Нейно Величество) пристига малко по-късно и неговият екипаж претърсва Умбрия цяла нощ за контрабадна стока. На сутринта на 10 юни, когато става ясно, че Италия е новият съюзник на Германия британските моряци потопяват Италианският кораб.

  След войната, британски екип от експерти по обезвреждане на бомби съобщава, че в случай на експлозия, на товара от кораба Умбрия, половината от Порт Судан е твърде вероятно да изчезне ...

  Ути не препоръчва това място на начинаещи гмуркачи и хора, които се страхуват за безопасността си, тъй като в Судан цари ултра Ислям, а местното население е изключително агресивно. Но от друга страна, водите са все още девствени и няма нужда от „подводни регулировчици”, както е в Египестката част на Червено море.

  Най-фантастичното преживяване на г-н Бъчваров е във водите на Камчатка, където той успява да улови 2 огромни краба, след което ги приготвя по неустоима рецепта.

  Случвали са му са и неприятни ситуации, докато практикува любимото си хоби. При едно гмуркане, край Хургада (Червено море / Египет ), на 30 метра в една подводна пещера му свършва въздуха. И като по филмите, неговият приятел Мишо Заимов се оказва на точното място и в подходящия момент, и му дава газ от неговия регулатор. Страшна случка с щастлив край!

  виж още...
 • Сноуборд

  Другото негово хоби е сноуборд. Ежегодно, с приятели и любими хора, водещият на „Бързо, Лесно, Вкусно” може да бъде забелязан през целия сезон, на пистите, както в Европа, така и на останалите континенти. Обича да кара по необработени писти, затова в Европа, където има много Ски-полиция, която дебне за извънпистови нарушители, му е малко скучно. Глобите са изключително високи, но досега Ути не е глобяван. В Италия, на Долмитите са го преследвали ски-карабинери, но Бъчваров и приятелите му са успяли да избягат.

  Едно от най-запомнящите се за него free ride е в Канада, на пистата Whistler Blackcomb, което се осъществява с хеликоптери.

  виж още...