Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Пилешки кюфтенца на пара-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно- 08.04.14 г.

(08.04.2014)
Ути
Състав
(Ястия с месо)
  • 20
500 г. пилешко филе с кожа
2 яйца
4 стръка пресен лук
1 с.л. нарязан пресен кориандър
2 с.л. нарязан пресен магданоз
2 с.л. рибен сос
200 г. oриз , сварен
на вкус сол и черен пипер
за намазване олио
За сервирането:
½ глава целина
1 морков
1 червена чушка
1 китайско зеле
семена сусам
оризов оцет
щипка кафява захар
сладък чили сос
олио и сол
Начин на приготвяне

Махнете кожата от пилешкото и го смелете. Месото, което използвате трябва да е почти замръзнало.

Сложете смляното пилешко в купа и добавете яйцето, бялата част от пресния лук, кориандъра, магданоза, рибния сос, ориза, сол и черен пипер.

Омесете каймата.

С навлажнени ръце оформете каймата на топчета с големина на орех и ги подредете в кошница за пара.

Във водата в тенджерата за варене на пара сложете дръжки от кориандър, отгоре кошницата с кюфтенцата и захлупете.

Варете ги 10 минути на силна температура или докато са готови.

През това време направете салатата, като нарежете на клечки моркови, целина и червена чушка. Наситнете китайско зеле.

Сложете зеленчуците в купа, добавете нарязани листата от пресния лук.

Овкусете с дресинг от оризов оцет, кафява захар, сладък чили сос, сол и олио.

Смесете хубаво съставките и полейте салатата.

Разбъркайте я и поръсете със сусам.


Сервирайте кюфтенцата заедно със салатата.

Подобни рецепти
  • Пилешки бутчета с праз и червен фасул-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-20.01.2015 г.
    20
    ян
    2015

    ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА С ПРАЗ И ЧЕРВЕН ФАСУЛ

    Време за приготвяне: 40 мин

    Нужните продукти:
    4 пилешки бутчета
    1-2 с.л. мед
    4 стръка праз лук
    1 консерва червен боб
    За соса:
    2 с.л. олио или зехтин
    50 гр. масло
    1 глава лук
    1 скилидка чесън
    ½ ч.л. канела
    ½ ч.л. джинджифил на прах
    Щипка кимион
    1 консерва домати на кубчета
    1 с.л. мед
    1 с.л. сусам семена
    Сол и черен пипер
    Магданоз, наситнен

    Начин на приготвяне:

    Направете прорези върху бутчетата, поръсете ги със сол и черен пипер, намажете ги с мед и ги изпечете на барбекю или фурна.

    Соса: В тиган на котлона сложете маслото, олиото, наситнени дръжки от магданоз, намачкан чесън, наситнен лук, канела, кимион и предварително разтворен в топла вода джинджифил. Подправете хубаво със сол, черен пипер, лют червен пипер, щипка сол.
    Добавете доматите в тигана, изчакайте соса да заври, намалете температурата и го оставете да къкри под капак поне ½  час, като разбърквате от време на време.
    Добавете меда.

    Нарежете праза и го сложете за 10 мин. да омекне в тенджера на пара.
    След това го разбъркайте в доматения сос заедно с фасула.

    Сервирайте пилешките бутчета върху канапе от праз и фасул, полейте със соса,  поръсете със затоплен сусам и пресен магданоз.



  • Талиатели по италиански
    07
    февр
    2013

     

    В тиган разтопете малко масло със зехтин и запържете нарязаното на ситно пилешко.

    Преди да е готово месoто добавете кашкавалa. Mахнете тигана от котлона, добавете сметана, върнете на котлона, подправете със сол, пипер и босилек.

    Разбъркайте и добавете сварените талиатели в соса. Оставете за около 5 мин на котлона и сервирайте.

  • Телешки стек в/у ризото с гъши дроб
    19
    апр
    2012

    Чудесна изненада за вечеря

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha