Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Бананов кекс със сос горски плодове

(11.02.2013)
Ути
Състав
(Десерти)
  • 50
120 г бяло брашно
50 г царевично брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1-2 банана
100 мл ром
За соса: 2 с. л. мед
400 г микс горски плодове /замразени/
50 г коняк
Връзка Босилек и Мента
Начин на приготвяне

 

Пасирайте бананите заедно с рома.

В купа разбъркайте яйцата със захарта, добавете брашното, бакпулвера и бананите. Разбъркайте отново. Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и изпечете кекса на 200 C за 45 минути.

Направете соса като сложите в тиган коняк или ром, а след това добавите плодовете и меда. Оставете да покъкри и да се сгъсти. Накрая сложете листа мента и босилек и когато кекса е готов го нарежете и серирайте със соса.

 

Подобни рецепти
  • Шоколадова Павлова със страчатела маскарпоне и ягоди- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-22.05.14 г.
    22
    май
    2014

    Шоколадова Павлова със страчатела маскарпоне и ягоди- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-22.05.14 г.

    Време за приготвяне: 35 мин.

  • Тифин с пуканки и бадеми-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-01.02.2016 г.
    01
    февр
    2016


    ТИФИН С ПУКАНКИ И БАДЕМИ
     
    Време за приготвяне:  15 мин

    Нужните продукти:

    1 пакет изпукани пуканки
    100 г бадеми – обелени
    50 г захаросан джинджър
    50 г стафиди
    100 г масло
    250 г черен шоколад
    150 мл животинска сметана
    50 г захар
     
    Начин на приготвяне:

    Запечете леко бадемите на сух тиган или на фурна.
    Нарежете джинджъра на дребно.
    Смесете пуканките, стафидите, джинджъра и бадемите в голяма купа.
    В касерола загрейте маслото, сметаната и захарта.
    Кипнете и прибавете шоколада. Разбъркайте добре докато се хомогенизира.
    Изсипете в голямата купа при останалите неща.
    Разбъркайте внимателно, така че всичко да се покрие със сместа с шоколада.
    Излейте в предварително застлана с прозрачно фолио тавичка /18х27 см/. Загърнете отгоре с фолиото.
    Охладете поне за 4 часа, след което тифина е готов за рязане и сервиране.

  • Сладък салам
    27
    февр
    2013

    Сладък салам

    (Десерти)

     

    В тенджера на котлона сложете да заври млякото с какаото и шоколада.

    В блендер смелете бисквитите и ядките.

    Течната смес изсипете в купа, добавете студеното масло, нарязано на парченца и ванилия. Бъркайте да се охлади. Добавете рачела от тиква и след това смляните бисквити и ядките.

    Изсипете сместа върху хартия за печене и я разпределете на тънък слой.

    След това навийте и оформете като салам.

    Оставете салама да престои 1-2 часа в хладилника, след това го нарежете и сервирайте.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha