Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Бананов кекс със сос горски плодове

(11.02.2013)
Ути
Състав
(Десерти)
  • 50
120 г бяло брашно
50 г царевично брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1-2 банана
100 мл ром
За соса: 2 с. л. мед
400 г микс горски плодове /замразени/
50 г коняк
Връзка Босилек и Мента
Начин на приготвяне

 

Пасирайте бананите заедно с рома.

В купа разбъркайте яйцата със захарта, добавете брашното, бакпулвера и бананите. Разбъркайте отново. Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и изпечете кекса на 200 C за 45 минути.

Направете соса като сложите в тиган коняк или ром, а след това добавите плодовете и меда. Оставете да покъкри и да се сгъсти. Накрая сложете листа мента и босилек и когато кекса е готов го нарежете и серирайте със соса.

 

Подобни рецепти
  • Рецепта за домашна халва
    22
    март
    2012

    Домашна халва за рожденика Стефан Диомов

      1. В тенджера на котлона сипете 1 ч. ч. вода. Сложете меда и захарта и бъркайте до получаването на гъст гладък сироп.

  • Кайсиев тарт с бадеми
    16
    окт
    2013

    Омесете маслено тесто от изброените продукти. Разточете го и облепете форма за пай с него. Изпечете на 180 C за около 10 мин. и оставете да поизстине.

    Подредете върху основата нарязани плодове.

    За пълнежа в купа смесете яйцата, брашното, захарта и есенцията. Добавете бадемите, виното, солта и разбъркайте.

    Изсипете сместа върху плодовете и печете тарта на 160 C около 20 мин или до готовност.

    Оставете го да изстине и сервирайте със сладолед.

  • Сладка палачинкова торта
    15
    февр
    2013

     

    Забъркайте тестото за палачинките и ги изпържете. Намажете всяка от тях с течен шоколад и навийте на руло.

    Подредете ги в тавичка и ги залейте с крема, приготвен по следния начин:

    1. Сложете млякото и захарта да заврат на котлона
    2. Добавете предварително разтвореното в малко студено мляко нишесте. Бъркайте.
    3. Добавете яйцата и отново бъркайте до сгъстяване.

    След като залеете палачинките с креми оставете тората да изстине и престои поне 1 час преди да я нарежете.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha