Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Бананов кекс със сос горски плодове

(11.02.2013)
Ути
Състав
(Десерти)
  • 50
120 г бяло брашно
50 г царевично брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1-2 банана
100 мл ром
За соса: 2 с. л. мед
400 г микс горски плодове /замразени/
50 г коняк
Връзка Босилек и Мента
Начин на приготвяне

 

Пасирайте бананите заедно с рома.

В купа разбъркайте яйцата със захарта, добавете брашното, бакпулвера и бананите. Разбъркайте отново. Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и изпечете кекса на 200 C за 45 минути.

Направете соса като сложите в тиган коняк или ром, а след това добавите плодовете и меда. Оставете да покъкри и да се сгъсти. Накрая сложете листа мента и босилек и когато кекса е готов го нарежете и серирайте със соса.

 

Подобни рецепти
  • Пролетни плодови рулца-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно–25.04.2016 г.
    25
    апр
    2016

    ПРОЛЕТНИ ПЛОДОВИ РУЛЦА

    Време за приготвяне: 30 мин
     
    Нужните продукти:

    1 манго
    2 кивита
    1 банан
    100 г ягоди
    Оризови листа за завиване
    2 с.л. мед
    1 лайм - сока и корите
    1 ч.л. чили на люспи
    ½ връзка прясна мента
     
    За соса:

    100 г шоколад
    100 г кокосово мляко
    20 г кокосови стърготини
     
    Начин на приготвяне:
    Обелете плодовете и ги нарежете на различни парченца.
    Смесете чилито, меда, сока и кората от лайма и наситнена мента. Полейте плодовете с получената марината и  оставете за 1 час в хладилник.
    Хидратирайте оризовите листове според инструкцийте на опаковката. Най-често се топят в хладка вода за 4 сек, за да омекнта леко и да станат възможни за навиване.
    Върху всеки навлажнен лист сложете от маринованите плодове, завийте ги на рулца.
    За да направите соса кипнете кокосовото мляко и прибавете шоколада. Разбъркайте докато се смесят и прибавете кокосовите стърготини.
    Охладете соса и сервирайте с рулцата като леко ги полеете с него.

  • Линцер тарт с конфитюр- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-19.11.2014 г.
    25
    ноем
    2014


    ЛИНЦЕР ТАРТ С КОНФИТЮР

    Време за приготвяне: 60 мин.

    Нужните продукти:
    200 гр. брашно
    200 гр. масло
    400 гр. конфитюр - сладко от малина или горски плод, или боровинка
    100 гр. пудра захар
    100 гр. лешници
    1 яйце
    1 лимон – сока и кората
    Канела
    Карамфил
    пудра захар и заквасена сметана за сервирането


    Начин на приготвяне:
    Разбийте с миксер размекнатото масло с пудрата захар до получаването на бледа пухкава смес.
    Прибавете яйцето и разбийте отново.
    Смелете лешниците и ги прибавете заедно с брашното  към маслената смес.
    Прибавете настъргана лимовата кора и сока от лимона, заедно със смлените подправки.
    С помощта на пош оформете мекото тесто в желаната форма за печене и напълнете със сладкото.
    С останалото тесто направете решетка отгоре на формата и печете в предварително загрята фурна на 180 C до златисто-кафяво.
    Поднeсете с пудра захар и заквасена сметана.

  • Десерт от червено цвекло с млечен мус-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-18.01.2016 г.
    18
    ян
    2016

    ДЕСЕРТ ОТ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО С МЛЕЧЕН МУС

    Време за приготвяне: 120 мин
     
    Нужните продукти:

    500 г червено цвекло
    60-70 мл вишновка
    50 г кафява захар
    1 портокал
    30 г орехи

    мус от сирена:

    170 г маскарпоне или сирене крема (или микс)
    60 г пудра захар
    150 мл животинска сметана
     
    Начин на приготвяне:

    Цвеклото увийте с алуминиево фолио глава по глава, добавете по малко захар вътре и сложете във фурната да се изпече за 1 час и 30 мин на 180 C. След като изстине го сложете в хладилника да престои, да узрее, за една нощ.
    Сложете ръкавици и го обелете.
    Нарежете го на кубчета. Добавете зехтин и настъргана портокалова кора.
    В тиган разтопете кафява захар да се карамелизира. Добавете вишновка или сладко червено вино. Сложете в получения сос цвеклото и оставете да поври.
    След това прехвърлете в купа и оставете да изстине.
    Направете сладкия млечен мус като избиете сметаната.
    Разбъркайте маскарпонето с пудрата захар. Добавете избитата сметана и разбъркайте.
    След това изсипете муса при цвеклото и разбъркайте. Оставете да престои в хладилник.
    Поръсете с карамелизирани орехи и настъргана портокалова кора и сервирайте.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha