Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Бананов кекс със сос горски плодове

(11.02.2013)
Ути
Състав
(Десерти)
  • 50
120 г бяло брашно
50 г царевично брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1-2 банана
100 мл ром
За соса: 2 с. л. мед
400 г микс горски плодове /замразени/
50 г коняк
Връзка Босилек и Мента
Начин на приготвяне

 

Пасирайте бананите заедно с рома.

В купа разбъркайте яйцата със захарта, добавете брашното, бакпулвера и бананите. Разбъркайте отново. Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и изпечете кекса на 200 C за 45 минути.

Направете соса като сложите в тиган коняк или ром, а след това добавите плодовете и меда. Оставете да покъкри и да се сгъсти. Накрая сложете листа мента и босилек и когато кекса е готов го нарежете и серирайте със соса.

 

Подобни рецепти
  • Кекс „Яж и отслабвай”
    27
    февр
    2013

     

     Смелете в машинка 300 г брашно от лимец и 100 г сусам.

    Блендирайте в блендер 2 банана, сок от портокал и олио от гроздови семки.

    В купа разбъркайте с миксер 2 яйца, добавете индийско орехче, канела, джинджифил, половин пакетче бакпулвер и блендираната бананова смес.

    Добавете към сместа и смляното брашно и сусам на малки порции, като разбърквате с миксер на ниска скорост. Можете да добавите и няколко зрънца сусам.

    Цялата смес сипете във форма и изпечете във фурната до готовност.

  • Крем карамел с тиква
    15
    февр
    2013

     

    Сложете тиквата да се пече. Когато омекне я намажете със сос от манов мед, оцет балсамико, кленов сироп, сладко от боровинки. Допечете я до пълна готовност и след това я намачкайте.

    В купа разбийте захар с яйца и сметана. Добавете намачканата тиква и ванилия. Разбъркайте.

    Карамелизирайте захар и налейте получения карамел на дъното на формички за крем. Изсипете отгоре сместа и печете на водна баня, на 180 C, 30-35 min. Сервира се студен.

  • Кадаиф с плодове
    07
    февр
    2013

     

    Сварете захарен сироп като във вряща вода пунсете канела, карамфил и захар или подсладител. Във врящия сироп сложете парчета ябълки и круши и оставете да поврат. След това ги извадете.

    Изцедете сока от портокалите и го изсипете в сладкия сироп. Оставете да ври и да се редуцира. Накрая добавете портокалов ликьор и залейте кадаифа. Оставете го добре да се напои със сиропа.

    Сервирайте караифа върху плодовете и полейте пак със сладкия сироп.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha