Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Бананов кекс със сос горски плодове

(11.02.2013)
Ути
Състав
(Десерти)
  • 50
120 г бяло брашно
50 г царевично брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1-2 банана
100 мл ром
За соса: 2 с. л. мед
400 г микс горски плодове /замразени/
50 г коняк
Връзка Босилек и Мента
Начин на приготвяне

 

Пасирайте бананите заедно с рома.

В купа разбъркайте яйцата със захарта, добавете брашното, бакпулвера и бананите. Разбъркайте отново. Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и изпечете кекса на 200 C за 45 минути.

Направете соса като сложите в тиган коняк или ром, а след това добавите плодовете и меда. Оставете да покъкри и да се сгъсти. Накрая сложете листа мента и босилек и когато кекса е готов го нарежете и серирайте със соса.

 

Подобни рецепти
  • Ягодова бъркотия-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-23.04.2015 г.
    23
    апр
    2015


    ЯГОДОВА БЪРКОТИЯ

    Време за приготвяне: 120 мин

    Нужните продукти:
    500 г ягоди
    1-2.с.л. балсамикова редукция
    2 с.л. захар
    500 г сметана животинска
    1/2 пръчка ванилия
    100 г пудра захар
    мента за сервирането
    готови бисквити за сервирането
    за целувките:
    белтъците от 3-4 яйца
    250 г захар

    Начин на приготвяне:
    Разбийте белтъците с миксер, като постепенно прибавяте захарта – избийте до получаването на гъста лепкава смес. Много е вероятно да не се разтворят всички захарни кристалчета, но това не е притеснително.
    В тава застлана с хартия за печене, с помощта на 2 лъжици разпределете сместа на приблизително еднакви гнезда и печете в предварително загрята на 120 C фурна за около 120 мин.
    Междувременно почистете и нарежете ягодите. Запазете няколко цели за декорация.
    В тиган сложете 2-те с.л. захар и оставете да се карамелизира.
    Прибавете половината ягоди към карамела да се глазират.
    Прибавете балсамовата редукция, оставете на котлона още няколко минути и отстранете от огъня, нека да изстине.
    В купа с миксер избийте сметаната заедно с ванилията и пудрата захар.
    В голяма купа натрошете охладените целувки на големи парчета.
    Прибавете сметаната, а след това и сготвените и суровите ягоди.
    Разбъркайте добре бъркотията.
    Разпределете я в индивидуални чаши, отгоре декорирайте с листа от мента, цели ягоди и капки баламова редукция.


  • Сладкиш с пресни череши
    29
    юни
    2012

    Пухкав и приятен летен десерт.

  • Медена торта със заквасена сметана
    20
    март
    2012

    Медена торта

      1. Разбивате с миксер яйцата, заедно със захарта, докато получите пухкав крем. Добавяте разтопеното масло, меда и малко вода;поставяте на котлона и варите на водна баня като бъркате непрекъснато, около 20 минути.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha