Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Бананов кекс със сос горски плодове

(11.02.2013)
Ути
Състав
(Десерти)
  • 50
120 г бяло брашно
50 г царевично брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1-2 банана
100 мл ром
За соса: 2 с. л. мед
400 г микс горски плодове /замразени/
50 г коняк
Връзка Босилек и Мента
Начин на приготвяне

 

Пасирайте бананите заедно с рома.

В купа разбъркайте яйцата със захарта, добавете брашното, бакпулвера и бананите. Разбъркайте отново. Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и изпечете кекса на 200 C за 45 минути.

Направете соса като сложите в тиган коняк или ром, а след това добавите плодовете и меда. Оставете да покъкри и да се сгъсти. Накрая сложете листа мента и босилек и когато кекса е готов го нарежете и серирайте със соса.

 

Подобни рецепти
  • Палачинки „Яж и отслабвай”
    13
    февр
    2013

    Изпечете дюли, круши и ябълки на фурна.

    Пасирайте почистените от семки плодове с малко ром, мед и ванилия.

    Изпържете палачинките в незалепващ тиган без мазнина и сервирайте, като ги намажете с плодовия топинг.

  • Линцер тарт с конфитюр- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-19.11.2014 г.
    25
    ноем
    2014


    ЛИНЦЕР ТАРТ С КОНФИТЮР

    Време за приготвяне: 60 мин.

    Нужните продукти:
    200 гр. брашно
    200 гр. масло
    400 гр. конфитюр - сладко от малина или горски плод, или боровинка
    100 гр. пудра захар
    100 гр. лешници
    1 яйце
    1 лимон – сока и кората
    Канела
    Карамфил
    пудра захар и заквасена сметана за сервирането


    Начин на приготвяне:
    Разбийте с миксер размекнатото масло с пудрата захар до получаването на бледа пухкава смес.
    Прибавете яйцето и разбийте отново.
    Смелете лешниците и ги прибавете заедно с брашното  към маслената смес.
    Прибавете настъргана лимовата кора и сока от лимона, заедно със смлените подправки.
    С помощта на пош оформете мекото тесто в желаната форма за печене и напълнете със сладкото.
    С останалото тесто направете решетка отгоре на формата и печете в предварително загрята фурна на 180 C до златисто-кафяво.
    Поднeсете с пудра захар и заквасена сметана.

  • Палачинки със шампанско в мандаринов сос
    13
    февр
    2013

    Разбийте тестото и изпържете палачинки.

    Направете соса като сложите в тиган сок от мандарини и го оставите да поври. След това добавете лимонов сок, пудра захар, ликьор и мед. Когато се сгъсти добавете бучка студено масло и разбъркайте. Потопете палачинките в соса и ги сервирайте със стафиди, напоени в коняк или ликьор и парчета пресни мандарини.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha