Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Бананов кекс със сос горски плодове

(11.02.2013)
Ути
Състав
(Десерти)
  • 50
120 г бяло брашно
50 г царевично брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1-2 банана
100 мл ром
За соса: 2 с. л. мед
400 г микс горски плодове /замразени/
50 г коняк
Връзка Босилек и Мента
Начин на приготвяне

 

Пасирайте бананите заедно с рома.

В купа разбъркайте яйцата със захарта, добавете брашното, бакпулвера и бананите. Разбъркайте отново. Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и изпечете кекса на 200 C за 45 минути.

Направете соса като сложите в тиган коняк или ром, а след това добавите плодовете и меда. Оставете да покъкри и да се сгъсти. Накрая сложете листа мента и босилек и когато кекса е готов го нарежете и серирайте със соса.

 

Подобни рецепти
  • Палачинки „Яж и отслабвай”
    13
    февр
    2013

    Изпечете дюли, круши и ябълки на фурна.

    Пасирайте почистените от семки плодове с малко ром, мед и ванилия.

    Изпържете палачинките в незалепващ тиган без мазнина и сервирайте, като ги намажете с плодовия топинг.

  • Бананов мус върху царевични хапки-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-25.03.2015 г.
    25
    март
    2015


    БАНАНОВ МУС ВЪРХУ ЦАРЕВИЧНИ ХАПКИ

    Време за приготвяне: 40 мин.

    Нужните продукти:
    150 г качамак – инстантен
    300 мл прясно мляко
    50 г масло
    1 с.л. кафява захар
    100 г орехи
    за муса:
    100 г течен шоколад
    2 банана
    50 мл течна сметана
    инстантно кафе

    Начин на приготвяне:
    Запечете за кратко орехите в сух тиган, след това ги смелете на не много дребно.
    За да направите качамака, в тиган или тенджера най-напред разтопете маслото.Добавете кафява захар, след като се разтопи, сложете качамака и го запържете при непрекъснато бъркане.
    Добавете прясното мляко и ванилия и бъркайте докато се сгъсти.
    Изсипете смлените орехи в качамака и го разбъркайте.
    След това го изсипете в тава на тънък равен слой, най-добре върху хартия за печене и го приберете в хладилника поне за 2 часа.
    За да направите муса смелете банана заедно с течен шоколад и течна сметана.
    Оставете муса в хладилника да се стегне.
    След като полентата е добре охладена, я нарежете на квадратчета. Отгоре шприцовайте от сладкия бананов мус.
    По желание поръсете хапките с кафе и сервирайте.

  • Мус от кестени и ябълки
    26
    ноем
    2012

    Десерт, който Ути е опитал на филмов фестивал в Румъния. Домашен, прекрасен десерт! Приготвя се от ядливи кестени!

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha