Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Бананов кекс със сос горски плодове

(11.02.2013)
Ути
Състав
(Десерти)
  • 50
120 г бяло брашно
50 г царевично брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1-2 банана
100 мл ром
За соса: 2 с. л. мед
400 г микс горски плодове /замразени/
50 г коняк
Връзка Босилек и Мента
Начин на приготвяне

 

Пасирайте бананите заедно с рома.

В купа разбъркайте яйцата със захарта, добавете брашното, бакпулвера и бананите. Разбъркайте отново. Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и изпечете кекса на 200 C за 45 минути.

Направете соса като сложите в тиган коняк или ром, а след това добавите плодовете и меда. Оставете да покъкри и да се сгъсти. Накрая сложете листа мента и босилек и когато кекса е готов го нарежете и серирайте със соса.

 

Подобни рецепти
  • Кисел  с печени ябълки
    07
    дек
    2012

    Съвършен десерт по войнишки Laughing

  • Сочен шоколадов пудинг-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-19.01.2015 г.
    19
    ян
    2015

    СОЧЕН ШОКОЛАДОВ ПУДИНГ

    Време за приготвяне: 60 мин

    Нужните продукти:
    150 гр. брашно
    20 гр. бакпулвер
    Щипка сол
    100 гр. масло
    100 гр. шоколад
    250 гр. пудра захар
    150 мл. прясно мляко
    100 гр. сушени сливи
    100 мл. сливова ракия или коняк
    Сладолед за сервирането

    За соса:
    180 гр. кафява захар
    150 гр. пудра захар
    60 гр. какао
    650 мл. топла вода

    Начин на приготвяне:
    Разтопете в купа на водна баня шоколада, маслото и пудрата захар
    Пресейте брашното с бакпулвера и солта.
    Прибавете ги заедно с прясното мляко към разтопеният шоколад.
    Накиснете сливите в ракията и оставете да омекнат хубаво – добре е да се направи от предния ден.
    Нарежете ги на средни парчета и ги прибавете в купата без ракията.
    Разбъркайте добре и изсипете получената смес в съд за печене.
    Направете соса, като в тиган на котлона сложите кафявата захар, пудрата, какаото, по желание ракията от сливите и топлата вода. Оставете да заври и да се разтопи захарта, след което залейте тестото със соса.
    Печете в предварително загрята на 180 фурна за около 30-40 мин.
    Сервирайте пуднига с топка сладолед.

  • Кадаиф с плодове
    07
    февр
    2013

     

    Сварете захарен сироп като във вряща вода пунсете канела, карамфил и захар или подсладител. Във врящия сироп сложете парчета ябълки и круши и оставете да поврат. След това ги извадете.

    Изцедете сока от портокалите и го изсипете в сладкия сироп. Оставете да ври и да се редуцира. Накрая добавете портокалов ликьор и залейте кадаифа. Оставете го добре да се напои със сиропа.

    Сервирайте караифа върху плодовете и полейте пак със сладкия сироп.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha