Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Бананов кекс със сос горски плодове

(11.02.2013)
Ути
Състав
(Десерти)
  • 50
120 г бяло брашно
50 г царевично брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1-2 банана
100 мл ром
За соса: 2 с. л. мед
400 г микс горски плодове /замразени/
50 г коняк
Връзка Босилек и Мента
Начин на приготвяне

 

Пасирайте бананите заедно с рома.

В купа разбъркайте яйцата със захарта, добавете брашното, бакпулвера и бананите. Разбъркайте отново. Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и изпечете кекса на 200 C за 45 минути.

Направете соса като сложите в тиган коняк или ром, а след това добавите плодовете и меда. Оставете да покъкри и да се сгъсти. Накрая сложете листа мента и босилек и когато кекса е готов го нарежете и серирайте със соса.

 

Подобни рецепти
  • Крем карамел с кроасани
    14
    дек
    2012

    Лесен и бърз десерт, предложен от Лиляна Мирчева, в първото предаване за Новата 2013 година.

  • Бананов мус върху царевични хапки-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-25.03.2015 г.
    25
    март
    2015


    БАНАНОВ МУС ВЪРХУ ЦАРЕВИЧНИ ХАПКИ

    Време за приготвяне: 40 мин.

    Нужните продукти:
    150 г качамак – инстантен
    300 мл прясно мляко
    50 г масло
    1 с.л. кафява захар
    100 г орехи
    за муса:
    100 г течен шоколад
    2 банана
    50 мл течна сметана
    инстантно кафе

    Начин на приготвяне:
    Запечете за кратко орехите в сух тиган, след това ги смелете на не много дребно.
    За да направите качамака, в тиган или тенджера най-напред разтопете маслото.Добавете кафява захар, след като се разтопи, сложете качамака и го запържете при непрекъснато бъркане.
    Добавете прясното мляко и ванилия и бъркайте докато се сгъсти.
    Изсипете смлените орехи в качамака и го разбъркайте.
    След това го изсипете в тава на тънък равен слой, най-добре върху хартия за печене и го приберете в хладилника поне за 2 часа.
    За да направите муса смелете банана заедно с течен шоколад и течна сметана.
    Оставете муса в хладилника да се стегне.
    След като полентата е добре охладена, я нарежете на квадратчета. Отгоре шприцовайте от сладкия бананов мус.
    По желание поръсете хапките с кафе и сервирайте.

  • Лесна торта гараш в чаша-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-16.02.2015 г.
    16
    февр
    2015

    ЛЕСНА ТОРТА ГАРАШ В ЧАША

    Време за приготвяне: 60 мин.

    За ореховия блат:
    2 яйца
    2 белтъка
    150 г захар
    125 г орехи смлени
    25 г брашно
    20 г разстопено масло

    За крема:
    250 г черен шоколад
    250 г животинска сметана

    Смлени орехи или шам фъстък за поръсване

    За декорация: карамелизирани цели орехови ядки

    Начин на приготвяне:
    Избийте белтъците с 25 грама от захарта.
    Избийте двете яйца с останалите 125 грама.
    Внимателно прибавете избитите белтъци към яйцата на 3 части. Разбъркайте внимателно, не много енергично.
    Прибавете орехите и брашното. Разбъркайте отново.
    Прибавете на тънка струя поизстиналото масло и разбъркайте внимателно отново до пълното смесване на всички съставки.
    Разстелете в застлана с хартия за печене тава и печете на 190 C в предварително загрята фурна до златисто.
    Оставете настрана да се охлади. В това време пригответе крема.
    Разтопете шоколада.
    Избийте сметаната до половината  - да не е течна, но и да не се е сгъстила много.
    Прибавете внимателно шоколада и разбъркайте добре до получаването на гладък крем.
    Аранжирайте парчета от блата в подходящи чаши, покрийте с крем и така ги редувайте до изчерпване на блата и крема. Поръсете с ядки за финал.
    Карамелизирайте цели орехови ядки и ги подредете върху всяка торта.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha