Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Бананов кекс със сос горски плодове

(11.02.2013)
Ути
Състав
(Десерти)
  • 50
120 г бяло брашно
50 г царевично брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1-2 банана
100 мл ром
За соса: 2 с. л. мед
400 г микс горски плодове /замразени/
50 г коняк
Връзка Босилек и Мента
Начин на приготвяне

 

Пасирайте бананите заедно с рома.

В купа разбъркайте яйцата със захарта, добавете брашното, бакпулвера и бананите. Разбъркайте отново. Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и изпечете кекса на 200 C за 45 минути.

Направете соса като сложите в тиган коняк или ром, а след това добавите плодовете и меда. Оставете да покъкри и да се сгъсти. Накрая сложете листа мента и босилек и когато кекса е готов го нарежете и серирайте със соса.

 

Подобни рецепти
  • Тарт татен с ананас-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-09.02.2015 г.
    09
    февр
    2015



    ТАРТ ТATEН С АНАНАС

    Време за приготвяне: 60 мин.

    Нужните продукти:
    1 консерва ананас
    100 г захар
    30 г масло
    30 мл ром малибу
    За тестото:
    220 г брашно
    1/4 чаена лъжица сол
    100 г студено краве масло, нарязано на кубчета
    3-4 супени лъжици ледена вода
    шушулка ванилия
    За сервирането:
    Сметанов сладолед и кокосови стърготини

    Начин на приготвяне:
    От брашното, солта, маслото и водата омесете ронливо маслено тесто. Увийте го в найлоново фолио и го оставете в хладилника да се охлади.
    След това го разточете и изрежете на кръгчета с ринг.
    Ананаса/ако е пресен/ почистете и нарежете на шайби.
    В тиган сложете захарта с малко вода и капка лимон и оставете да се карамелизира.
    След като стане хубав карамел, сложете ванилията, рома и маслото и шайбите ананас. Карамелизирайте ги от двете страни.
    В подходящи формички или купички сложете по една шайба на дъното, заедно с малко от соса и ги похлупете с изрязано кръгче тесто.
    Поръсете с малко захар отгоре и печете в предварително загрята на 180 фурна, за около 20 мин, до златисто.
    След като ги извадите от фурната, ги оставете 5 мин. и след това, докато са още топли, ги обърнете.
    Гарнирайте със сладолед и кокос и поднесете.

  • Рачел от грозде
    11
    ноем
    2013

    Рачел от грозде

    (Десерти)

    Отделете зърната на гроздето и ги измийте, оставете ги да покиснат във вода с малко оцет за 15 мин. и след това го изплакнете.

    Сварете сироп от захарта и водата и пуснете в него гроздето.

    Оставете да ври 10 мин. на силен огън, не бива да се разварява.

    Ще се образува пяна, която е най-добре да отстранявате с лъжица.

    Пуснете карамфила и оставете да поври 10 мин на слаб огън.

    Затворете готовото сладко в бурканчета.

     

  • Тиганички по медвенски
    19
    юни
    2012

    Специално от бабите от Медвен, страхотни мекици за почитателите на тестените закуски.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha