Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Бананов кекс със сос горски плодове

(11.02.2013)
Ути
Състав
(Десерти)
  • 50
120 г бяло брашно
50 г царевично брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1-2 банана
100 мл ром
За соса: 2 с. л. мед
400 г микс горски плодове /замразени/
50 г коняк
Връзка Босилек и Мента
Начин на приготвяне

 

Пасирайте бананите заедно с рома.

В купа разбъркайте яйцата със захарта, добавете брашното, бакпулвера и бананите. Разбъркайте отново. Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и изпечете кекса на 200 C за 45 минути.

Направете соса като сложите в тиган коняк или ром, а след това добавите плодовете и меда. Оставете да покъкри и да се сгъсти. Накрая сложете листа мента и босилек и когато кекса е готов го нарежете и серирайте със соса.

 

Подобни рецепти
  • Фъдж с боб
    03
    апр
    2013

    Фъдж с боб

    (Десерти)

     

    Намажете тавичка с масло и я поръсете с какао.

    На водна баня разтопете шоколада и маслото.

    В купа разбийте яйцата и захарта.

    Смелете боба и орехите. Добавете яйцата със захарта, сол, бакпулвер, какао и ванилия и разбъркайте.

    Към тази смес добавете разтопения шоколад с масло и накрая брашното.

    Разбъркайте добре тестото и го изсипете в тавичката.

    Печете фъджа на 180 C около 30 мин. Оставете го да изстине и тогава го нарежете.

  • Козунак „Яж и отслабвай”
    30
    апр
    2013

     

    Загрейте млякото в тенджера, свалете го и добавете захар и вода.

    В купа пресейте брашно, направете кладенче и сложете яйце и един белтък, млякото, предварително разтворена в малко вода мая, настъргана кора от лимон и портокал и ванилия.

    Замесете тестото, добавете маслото, като оставите малко от него за намазване накрая и отново омесете.

    Оставете готовото тесто на топло да втаса.

    След това го разточете върху набрашнен плот на правоъгълник, намажете го с масло, поръсете с кафява захар и канела и завийте на руло.

    Изплетете руска плитка, оставете отново да втаса и изпечете във фурната на 200º до готовност.

  • Кайсиев тарт с бадеми
    16
    окт
    2013

    Омесете маслено тесто от изброените продукти. Разточете го и облепете форма за пай с него. Изпечете на 180 C за около 10 мин. и оставете да поизстине.

    Подредете върху основата нарязани плодове.

    За пълнежа в купа смесете яйцата, брашното, захарта и есенцията. Добавете бадемите, виното, солта и разбъркайте.

    Изсипете сместа върху плодовете и печете тарта на 160 C около 20 мин или до готовност.

    Оставете го да изстине и сервирайте със сладолед.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha