Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Бананов кекс със сос горски плодове

(11.02.2013)
Ути
Състав
(Десерти)
  • 50
120 г бяло брашно
50 г царевично брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1-2 банана
100 мл ром
За соса: 2 с. л. мед
400 г микс горски плодове /замразени/
50 г коняк
Връзка Босилек и Мента
Начин на приготвяне

 

Пасирайте бананите заедно с рома.

В купа разбъркайте яйцата със захарта, добавете брашното, бакпулвера и бананите. Разбъркайте отново. Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и изпечете кекса на 200 C за 45 минути.

Направете соса като сложите в тиган коняк или ром, а след това добавите плодовете и меда. Оставете да покъкри и да се сгъсти. Накрая сложете листа мента и босилек и когато кекса е готов го нарежете и серирайте със соса.

 

Подобни рецепти
  • Гръцки кейк с лимон и мед-Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-26.02.2015 г.
    26
    февр
    2015


    ГРЪЦКИ КЕЙК С ЛИМОН И МЕД

    Време за приготвяне: 60 мин

    Нужните продукти:
    120 г масло със стайна температура
    120 г кафява захар
    1 яйце
    150 г мед
    120 г заквасена сметана
    1 лимон – сока и кората
    20 мл узо
    1 ванилия
    ½ ч.л. индийско орехче
    ½ ч.л. стрит звездообразен или обикновен анасон
    350 г брашно
    1 ч.л. бакпулвер
    ½ ч.л. сода
    Щипка сол
    За млечния крем:
    заквасена сметана или цедено кисело мляко
    узо
    сладко от смокини
    настъргана кора от лимон

    Начин на приготвяне:
    Разбийте размекнатото масло със захарта с миксер, до получаването на пухкава смес.
    Прибавете яйцето и разбийте добре
    Добавете заквасената сметана, сока и корите на лимона (може да се запазят малко за поръсване отгоре), ванилията, меда, узо, счукан анасон и настъргано индийско орехче.
    Смесете всички сухи съставки в купа и внимателно ги прибавяйте към маслената смес, при ниска скорост на миксера, до пълното им усвояване.
    Изсипете в предварително намазнена тавичка или покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 C фурна, за около 40 мин, до златистo.
    Разбъркайте всички съставки за крема в купа.
    Оставете кекса да изстине и го намажете с крема или го нарежете и сервирайте всяко парче с по 1 с.л. крем.

  • Кисел  с печени ябълки
    07
    дек
    2012

    Съвършен десерт по войнишки Laughing

  • Портокалово суфле
    24
    ноем
    2012

    Специално предложение за Рождения ден на Диана Любенова, от предаването на 22. Ноември 2012 г.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha