Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Бананов кекс със сос горски плодове

(11.02.2013)
Ути
Състав
(Десерти)
  • 50
120 г бяло брашно
50 г царевично брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1-2 банана
100 мл ром
За соса: 2 с. л. мед
400 г микс горски плодове /замразени/
50 г коняк
Връзка Босилек и Мента
Начин на приготвяне

 

Пасирайте бананите заедно с рома.

В купа разбъркайте яйцата със захарта, добавете брашното, бакпулвера и бананите. Разбъркайте отново. Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и изпечете кекса на 200 C за 45 минути.

Направете соса като сложите в тиган коняк или ром, а след това добавите плодовете и меда. Оставете да покъкри и да се сгъсти. Накрая сложете листа мента и босилек и когато кекса е готов го нарежете и серирайте със соса.

 

Подобни рецепти
  • Медени коледни елхи- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-03.12.2014 г.
    03
    дек
    2014


    МЕДЕНИ КОЛЕДНИ ЕЛХИ

    Време за приготвяне: 50 мин.

    Нужните продукти:
    2 яйца
    180 мл. олио
    150 гр. захар
    150 гр. мед
    1 ч.л. сода за хляб
    1 ч.л. канела
    500 гр. брашно
    За ганажа:
    150 мл. животинска сметана
    150 гр. черен шоколад

    Начин на приготвяне:
    Пресейте брашното, добавете към него канелата и содата и разбъркайте хубаво.
    В купа разбийте яйцата със захарта с миксер.
    Добавете олиото на тънка струйка и отново разбийте.
    Сложете меда и продължете да разбивате до получаването на гладка смес.
    Прибавете малко по малко сместа към брашното, като месите до получаването на меко тесто, което не се лепи по пръстите.
    Приберете тестото поне за 1 час в хладилника.
    След това го разточете на дебел слой, около 5 мм.
    С помощта на резци във формата на звезда с различни големини, изрежете формички и ги подредете тава, покрита с хартия за печене.
    Печете на 180 C, докато сладките порозовеят. Важно е да не се препичат.

    Приготвяне на ганаж:
    Поставете сметаната в касерола и оставете да заври.
    Изсипете вътре натрошения шоколад.
    Разбъркайте до получаването на гладък крем.
    Оставете да стегне на стайна температура за около 3-4 ч.
    Сложете в пош и слепете меденките една върху друга във формата на елха.

  • Веган сладкиш с ядки и сушени плодове
    09
    юли
    2012

    Много вкусен, суров вегетариански сладкиш

  • Плодово парфе „Яж и отслабвай”
    07
    дек
    2012

    Рецепта от предаване с тема "Яж и отслабвай". Ути направи парфе, като редуцира калориите.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha