Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Бананов кекс със сос горски плодове

(11.02.2013)
Ути
Състав
(Десерти)
  • 50
120 г бяло брашно
50 г царевично брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1-2 банана
100 мл ром
За соса: 2 с. л. мед
400 г микс горски плодове /замразени/
50 г коняк
Връзка Босилек и Мента
Начин на приготвяне

 

Пасирайте бананите заедно с рома.

В купа разбъркайте яйцата със захарта, добавете брашното, бакпулвера и бананите. Разбъркайте отново. Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и изпечете кекса на 200 C за 45 минути.

Направете соса като сложите в тиган коняк или ром, а след това добавите плодовете и меда. Оставете да покъкри и да се сгъсти. Накрая сложете листа мента и босилек и когато кекса е готов го нарежете и серирайте със соса.

 

Подобни рецепти
  • Меден кейк с круши- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-01.10.2014 г.
    01
    окт
    2014

    Меден кейк с круши- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-01.10.2014 г.


    МЕДЕН КЕЙК С КРУШИ

    Време за приготвяне: 90 мин.

    Нужните продукти:
    4 яйца
    100 гр. захар
    50 гр. мед
    1 ванилия
    50 гр. брашно
    50 гр. царевично нишесте
    Щипка сол
    Масло за намазване на формата
    50 гр. захар

    За крушите:
    2-3 круши
    50 гр. захар
    50 гр. мед
    250 мл. вода
    Клечка канела
    шушулка ванилия
    1 лимон

    Начин на приготвяне:

    Оставете водата със захарта да заври. Добавете меда, ванилията и канелата.

    Обелете крушите и ги нарежете на дълги резени.

    Пуснете ги в медения сироп, махнете от огъня, покрийте с капак и оставете да омекнат малко. Накрая добавете в сиропа лимонов сок за повече свежест.

    За да направите тестото за кейка най-напред разделете белтъците от жълтъците.

    Към белтъците сложете щипка сол и ги разбийте на сняг.

    Към жълтъците добавете захарта. Добавете брашното и нишестето.
    Разбийте добре.
    Добавете ванилията и разбъркайте отново.

    Добавете меда, и след това разбийте да се получи гъсто тесто.

    Към него постепенно добавете избитите белтъци.
    Смесете ги добре със шпатула, не с миксер.

    Намажете формата за кейка с масло.
    Поръсете от вътрешната страна със захар и завъртете формата, така че да се покрият стените и дъното й.

    Подредете медените круши по дъното на формата.
    След това ги залейте с тестото. Ако останат круши ги подредете най-отгоре.
    Печете във фурната на 180 C за 30-40 мин.
    Когато кейка е готов го извадете от формата и го оставете да изстине.

    Полейте го леко със изстиналия сироп от крушите.

  • Канелено руло с фурми- Рецепта на деня от Бързо,лесно,вкусно-10.11.2014 г.
    10
    ноем
    2014

    КАНЕЛЕНO РУЛО С ФУРМИ

    Време за приготвяне: 60 мин.

    Нужните продукти за тестото:
    40 гр. масло
    250 гр. брашно
    25 гр. захар
    14 гр. бакпулвер
    1 яйце
    75 гр. прясно мляко
    За плънката:
    75 гр. кафява захар
    100 гр. фурми
    50 гр. меко масло
    7 гр. канела
    25 гр. тъмен ром

    Начин на приготвяне:

    Загрейте фурната на 200 C.
    Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера и захарта в купа.
    Втрийте размекнатото масло с пръсти, до получаването на трохи.
    В отделна купичка разбъркайте яйцето с млякото и го прибавете към брашното и маслото.
    Месете до получавенето на меко тесто.
    Оставете да си почине малко в хладилника и в това време махнете костилките на фурмите и ги нарежете на груби парчета.
    Смесете всички съставки за плънката в купа и ги оставете настрана.
    Разточете тестото на правоъгълник с размери: 35х20см. С дебелина около 5 мм.
    Разпределете плънката по цялата повърхност и навийте тестото на руло.
    Нарежете рулото на филии, на кръгчета.
    Подредете ги в намазнена кръгла тавичка.
    Печете около 30 мин.
    Поднесете леко топъл с чай, топъл шоколад или кафе.





  • Скалички на клечка
    24
    ноем
    2012

    Домашно приготвени скалички.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha