Начало \  Рецепти
Рецепти
виж всички

Бананов кекс със сос горски плодове

(11.02.2013)
Ути
Състав
(Десерти)
  • 50
120 г бяло брашно
50 г царевично брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1-2 банана
100 мл ром
За соса: 2 с. л. мед
400 г микс горски плодове /замразени/
50 г коняк
Връзка Босилек и Мента
Начин на приготвяне

 

Пасирайте бананите заедно с рома.

В купа разбъркайте яйцата със захарта, добавете брашното, бакпулвера и бананите. Разбъркайте отново. Изсипете тестото във форма, покрита с хартия за печене и изпечете кекса на 200 C за 45 минути.

Направете соса като сложите в тиган коняк или ром, а след това добавите плодовете и меда. Оставете да покъкри и да се сгъсти. Накрая сложете листа мента и босилек и когато кекса е готов го нарежете и серирайте със соса.

 

Подобни рецепти
  • Чийз кейк  „Яж и отслабвай”
    13
    февр
    2013

     

    Застелете форма с хартия за печене, като я залепите за дъното с малко масло.

    Смелете на трохи маслото и бисквитите.

    Разпределете трохите във формата за печене и оставете в хладилник да стегне.

    В купа смесете с миксер яйцата и захарта. Добавете изварата, киселото мляко, кора от портокал и отново разбъркайте.

    Изсипете сместа върху стегналия бисквитен блат и печете във фурна на 160º за около 40 мин.

    Оставете чийзкейка да изстине и сервирайте.

  • Шоколадов чийзкейк с патладжани
    11
    ноем
    2013

    Шоколадов чийзкейк с патладжани

  • Крем карамел с тиква
    15
    февр
    2013

     

    Сложете тиквата да се пече. Когато омекне я намажете със сос от манов мед, оцет балсамико, кленов сироп, сладко от боровинки. Допечете я до пълна готовност и след това я намачкайте.

    В купа разбийте захар с яйца и сметана. Добавете намачканата тиква и ванилия. Разбъркайте.

    Карамелизирайте захар и налейте получения карамел на дъното на формички за крем. Изсипете отгоре сместа и печете на водна баня, на 180 C, 30-35 min. Сервира се студен.

Добави коментар

Всички полета са задължителни!

captcha